Sømløs regnskapsføring - Integrasjon mellom Zettle og Tripletex

Jan Terje Krognes
Sømløs regnskapsføring - Integrasjon mellom Zettle og Tripletex

Jan Terje Krognes

Forfatter

Webutvikler

Rolle

27.5.2024

Publisert

Med vår nye integrasjon mellom Zettle og Tripletex kan du nå automatisk overføre salgsdata fra din Zettle-kassaløsning direkte inn i Tripletex-regnskapssystemet. Ingen flere manuelle overføringer eller tidkrevende oppdateringer – bare sømløs og effektiv regnskapsføring.

Sømløs regnskapsføring - Integrasjon mellom Zettle og Tripletex

Introduksjon til Zettle og Tripletex

Zettle er et brukervennlig kassasystem som gjør det enkelt å håndtere betalinger for bedrifter i alle størrelser. Enten du driver en liten kafé eller en større butikk, tilbyr Zettle en fleksibel og sikker plattform som lar deg akseptere betalinger via kort, mobil og kontaktløse metoder.

Tripletex er på sin side en omfattende regnskaps- og økonomiplattform som brukes av tusenvis av bedrifter for å effektivisere deres økonomiske prosesser. Med funksjoner som fakturering, lønnskjøring, og bokføring, gir Tripletex deg full kontroll over din bedrifts økonomi.

Sammen gjør Zettle og Tripletex det mulig å integrere betalingstjenester og regnskapsføring på en sømløs måte. Denne integrasjonen hjelper deg å få en helhetlig oversikt over din omsetning og gjør bokføringen enklere enn noensinne.

Hvorfor integrere Zettle med Tripletex?

Zettle er en populær betalingsløsning som brukes av mange små og mellomstore bedrifter for å håndtere transaksjoner sømløst. Tripletex er derimot en kraftig plattform for regnskapsføring og økonomistyring. Å integrere Zettle med Tripletex innebærer å koble disse to systemene sammen, slik at de kan utveksle data direkte.

Men hvilke fordeler får du egentlig gjennom å integrere disse løsningene? For det første sparer du betydelig tid. Manuell overføring av salgstransaksjoner fra Zettle til Tripletex kan være tidkrevende og utsatt for menneskelige feil. Med integrasjonen automatiseres denne prosessen, og du kan være trygg på at dataene dine alltid er korrekte og oppdaterte.

En annen viktig fordel er forbedret økonomisk oversikt. Når transaksjoner automatisk overføres til din Tripletex-konto, får du en bedre forståelse av omsetning, inntekter, rabatter og gebyrer. Dette gir deg mulighet til å ta raske og informerte beslutninger.

Integrasjonen bidrar også til bedre økonomisk kontroll. Ved å sammenkoble Zettle og Tripletex, blir alle dine inntektskontoer og kontoplaner synkronisert, noe som gjør det enklere å følge med på bedriftens økonomi. Oppgjør og rapporteringer blir lagt til automatisk, noe som frigjør mer tid til andre viktige oppgaver.

I tillegg vil en slik kobling gi deg en mer strømlinjeformet drift. Du reduserer belastningen på ditt administrative team, og gir dem verktøyene de trenger for å sikre at alle aspekter av regnskapet håndteres effektivt.

Fordeler med sømløs regnskapsføring

Som du skjønner, er det mange fordeler med å integrere Zettle med Tripletex. En av de aller største fordelene er automatisering. Du slipper den tidkrevende prosessen med dobbeltregistrering av salg og transaksjoner. All relevant data fra Zettle kassasystemet synkroniseres automatisk med Tripletex. Det reduserer menneskelige feil, og disse vet vi av erfaring at kan oppstå etter lange arbeidsdager.  

Videre betyr denne automatikken en mer nøyaktig regnskapsføring. Enhver transaksjon, inkludert gebyrer, oppgjør, og rabatter, blir korrekt registrert og bokført til riktig tid. Dette gjør at du kan være trygg på at regnskapet alltid er oppdatert og at systemet overholder gjeldende regnskapsstandarder.

I tillegg bidrar integrasjonen til vesentlig tidsbesparelse. Tid brukt på administrative oppgaver reduseres, slik at du kan fokusere på mer strategisk viktige områder i bedriften. Utfordringer knyttet til manuell datahåndtering blir kraftig redusert, noe som effektiviserer arbeidsprosesser og forbedrer bedriftens operative flyt.

En annen nøkkelkomponent er bedre kontroll og innsikt. Du vil ha adgang til detaljerte rapporter og analyser som gir verdifull innsikt i forretningsdriften. Ved å ha nøyaktig og oppdatert informasjon tilgjengelig, kan du fatte bedre beslutninger. Du vil også kunne spore produktkategorier, salgsmønstre, og kundepreferanser med større presisjon.

Integrasjonen med Tripletex krever ikke høy teknisk kompetanse. Prosessen er brukervennlig og sikrer at selv de med minimal teknisk erfaring kan dra nytte av de mange fordelene. Så, hvorfor vente? Kom i gang med integrasjonen i dag og se din bedrifts regnskapsføring bli mer effektiv og pålitelig enn noensinne!

Hvordan komme i gang med integrasjonen?

For å kunne sette opp integrasjonen, må du ha en aktiv konto hos både Zettle og Tripletex. Begge kontoene må være i god stand og ha nødvendige tillatelser for å kunne koble til eksterne tjenester. Det kreves også at du har de nødvendige tilgangene og rettighetene i begge systemene. Dette inkluderer administratortilgang i Tripletex og nødvendige API-nøkler fra Zettle for å kunne fullføre integrasjonen.

1. Sjekk kontoplanen din

Send oss gjerne en utskrift av kontoplanen fra regnskapet ditt, samt en tidligere dagsrapport. Vi hjelper deg med å velge det beste kontooppsettet og knytter de riktige kontoene og transaksjonstypene sammen.

2. Opprett en Zettle API-nøkkel

For å opprette en API-nøkkel i Zettle, må du først logge inn på din Zettle-konto. Naviger deretter til Innstillinger og finn Utvikler-fanen. Her kan du generere en ny API-nøkkel som vil gi tilgang til nødvendige data for integrasjonen.

  1. Logg inn på din Zettle-konto.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Finn og klikk på Utvikler-fanen.
  4. Klikk på Generer ny nøkkel.
  5. Kopier den genererte nøkkelen og oppbevar den trygt.

Etter å ha opprettet API-nøkkelen, vil du kunne bruke denne for å sette opp integrasjonen med Tripletex. Sørg for at du lagrer nøkkelen på et sikkert sted, da den gir tilgang til dine Zettle-data.

Tips: Hvis du støter på problemer under opprettelsen av API-nøkkelen, kan du alltid kontakte Zettle Support for hjelp.
Nå som du har API-nøkkelen, er du ett skritt nærmere en sømløs regnskapsføring med Tripletex!

Se mer på Zettle sine hjelpesider

3. Slik lager du en Tripletex API-nøkkel

Se mer på Tripletex sine hjelpesider

Når du skal opprette API-nøkkelen velger du "Tilpasset oppsett" og skriver inn "Visivo_Zettle" i feltet for Applikasjonsnavn.

Tips: Dersom du ikke har tilgang til å opprette en nøkkel, kan det være at du må bestille Integrasjonsmodulen. Spør oss eller regnskapsføreren din om hjelp.

Hvilken informasjon overføres?

Vi tilbyr to alternative oppsett tilpasset dine behov. Transaksjoner synkroniseres en gang i døgnet.

For å kunne sette opp integrasjonen, må du ha en aktiv konto hos både Zettle og Tripletex. Begge kontoene må være i god stand og ha nødvendige tillatelser for å kunne koble til eksterne tjenester. Det kreves også at du har de nødvendige tilgangene og rettighetene i begge systemene. Dette inkluderer administratortilgang i Tripletex og nødvendige API-nøkler fra Zettle for å kunne fullføre integrasjonen.

For å kunne sette opp integrasjonen, må du ha en aktiv konto hos både Zettle og Tripletex. Begge kontoene må være i god stand og ha nødvendige tillatelser for å kunne koble til eksterne tjenester. Det kreves også at du har de nødvendige tilgangene og rettighetene i begge systemene. Dette inkluderer administratortilgang i Tripletex og nødvendige API-nøkler fra Zettle for å kunne fullføre integrasjonen.

Alternativ 1: Enkelt oppsett (bokføring per MVA-sats)

Velger du et enkelt oppsett, kan du bokføre salget ditt basert på MVA-satser. Dette er spesielt nyttig hvis du har en håndterbar mengde produkter eller tjenester med forskjellige MVA-satser. Med denne metoden blir din regnskapsføring mer oversiktlig og mindre tidkrevende.

For å komme i gang, må du først koble din Zettle-konto til Tripletex. Når dette er gjort, vil all salgsinformasjon automatisk overføres til Tripletex basert på de relevante MVA-satsene. Dette inkluderer følgende:

  • Omsetning: Total salgsverdi fordelt per MVA-sats.
  • Inntektskonto: Salg og returer fordelt på ulike inntektskonti i din kontoplan.
  • Rabatter: Eventuelle rabatter som er gitt på salget vil også bli trukket fra.
  • Gebyrer: Betalingsgebyrer og andre kostnader relatert til salget blir også overført.
  • Utbetalinger fra Zettle til driftskonto.

Dette gjør at du kan fokusere mer på å drifte bedriften, og slipper å bruke unødig tid på manuell bokføring. Integrasjonen sørger for at all informasjon blir overført nøyaktig og i sanntid, slik at du alltid har oppdatert informasjon i ditt regnskapssystem.

Alternativ 2: Avansert oppsett (bokføring per produktkategori)

For deg som ønsker en mer detaljert regnskapsføring, er det avanserte oppsettet perfekt. Her blir hver transaksjon bokført per produktkategori, noe som gir en dypere innsikt i virksomhetens økonomi.

Med dette oppsettet kan du enkelt følge med på omsetningen per varetype. Dette er spesielt nyttig for bedrifter med et bredt produktspekter, som ønsker å analysere inntjeningen nøyaktig. Når du integrerer Zettle med Tripletex på denne måten, fordeles salgene automatisk til spesifikke inntektskontoer basert på produktkategoriene i Zettle kassasystem.

For å sette opp dette, må du først definere produktkategoriene dine i Zettle. Deretter må hver kategori kobles til en konkret konto i kontoplanen din i Tripletex. Dette krever litt mer detaljert arbeid i starten, men gevinstene i form av forbedret kontroll over økonomien vil være betydelige.

Denne metoden gir også en mer nøyaktig registrering av rabatter og gebyrer. Hver rabatt kan bokføres mot en spesifikk konto, og du kan tracke hvor mye disse koster deg på et mer detaljert nivå.

Vår tekniske support står klar til å veilede deg gjennom prosessen, slik at oppsettet blir så smidig som mulig.

Skreddersydd oppsett

Vi kan også tilby en fullstendig skreddersydd integrasjon som er tilpasset dine spesifikke behov. Ta kontakt med oss, så gir vi deg et uforpliktende tilbud.

Teknisk support og hjelp

Å sette opp integrasjonen mellom Zettle og Tripletex kan virke utfordrende for noen, men ikke bekymre deg! Vi har omfattende ressurser og support tilgjengelig for å sikre at du får en sømløs opplevelse. Vårt tekniske supportteam er her for å hjelpe deg hele veien.

Kundeservice:

Vår kundeservice er tilgjengelig fra mandag til fredag, 09:00 til 17:00. Uansett hvilket spørsmål du måtte ha, kan vårt erfarne team av teknikere og rådgivere veilede deg steg for steg.

For mer avanserte tekniske problemer, tilbyr vi også en premium supportpakke som inkluderer personlig veiledning og prioriterte svar. Utforsk våre supportmuligheter og velg den som passer best for dine behov.

Vi forstår hvor viktig det er at din virksomhet går på skinner, og vi er her for å sikre at alt fungerer slik det skal. Har du spørsmål? Kontakt oss i dag!

Jan Terje Krognes

+

Møt Jan Terje – Visivos egen markedsføringsninja. Mens han offisielt kan skryte av en bachelor i markedsføring, er det hans selvlærte superkrefter og portefølje av variert erfaring som virkelig imponerer. For Jan Terje er en standard arbeidsuke så fullpakket at kalenderen hans trenger egen kalender. Likevel finner han roen ved å hoppe inn i Teslaen og suse av gårde til hytta på Rømskauen for en velfortjent helg - med beina på bordet såklart.

Jan Terje Krognes